Een klankmassage is gericht op ontspanning van lichaam en geest. Op basis van ontspanning zijn nieuwe inzichten mogelijk en kan je lichaam tot rust komen in zichzelf.

Ontspanning is een groot goed, zeker als je tot meer en grotere prestaties wordt verleid of te maken hebt met angst. Omstandigheden in de maatschappij, op werk of school kunnen stress geven. Dat is prima, als je ook maar regelmatig ontspant.

Wanneer de boog voortdurend gespannen is, kan burn-out op de loer liggen. Klankmassage helpt je om daar oog voor te hebben en om heilzame keuzes te ontdekken. Ook als je uit de running geraakt bent door burn-out of overspannenheid, kan klankmassage je helpen je weer op te laden en op het spoor te komen van een gezondere levensstijl.

Voor bedrijven of instellingen kunnen ontspannende stoelmassages het welbevinden van het personeel vergroten.  

Klankmassage tijdens je zwangerschap geeft je de gelegenheid het contact met je kleintje te verdiepen. Vanaf de derde maand van de zwangerschap kun je bij me terecht. Ook als de zwangerschap spanningen oproept kun je genieten van een weldadige ontspanning. Ik gebruik speciale technieken die ontwikkeld zijn door een vroedvrouw. Je voelt je geborgen en verbonden, samen met je baby.

De diagnose kanker leidt tot veel spanning en onzekerheid. Een gewone klankmassage biedt dan soelaas. Je kunt ervaren dat je ondanks de omstandigheden kunt ontspannen en genieten. Wanneer de afvoer van lymfevocht veranderd is door de ziekte of de behandeling, kan klank op een zachte, vriendelijke manier voor activering zorgen.

Een van mijn specialismes is klankmassage bij tinnitusklachten. Wanneer de arts heeft aangegeven dat verdere behandeling niet mogelijk is, kan klankmassage vaak wel veel voor je betekenen. Ontspanning de basis van waaruit we werken. Na de uitgebreide intake en een eerste klankmassage, kun je inschatten of dit bij je past. Veel mensen voelen zich na gemiddeld vier tot acht klankmassages een stuk beter.