Je lichaam als klankbord

De Peter Hess®-klankmethode is in de eerste plaats een ontspanningsmethode. De klankmassage voert naar stilte. Dat nodigt uit om op te merken wat je nodig hebt.

Je kunt je lichaam zien als het klankbord van je leven. Als je met jezelf en je omgeving in harmonie bent, kun je jouw leven zelf vormgeven. Dat geeft zelfvertrouwen. Het is de basis voor ontspannen bewegen en waarnemen. Zo kun je tot je recht komen, ongeacht je leeftijd.

Wanneer je uit balans bent, bijvoorbeeld door stress, ben je vatbaar voor ziektes. Door het gemis van energie en enthousiasme kun je je gespannen en moe voelen. Dat kan leiden tot bijvoorbeeld emotionele instabiliteit, slapeloosheid en stofwisselingsstoornissen.

Klankmassage

Na een kort voorgesprek neem je plaats op de behandeltafel. Je houdt je kleren aan, alleen schoenen gaan uit. Gemakkelijk zittende kleding bevalt het best.

Ik plaats klankschalen op en rond je lichaam. De klankschalen komen in trilling als ik ze zacht bespeel. Dat kun je horen en voelen. De vibratie brengt je cellen in beweging en dat vormt de klankmassage.

De klankmassage duurt ca. 45 minuten. Na afloop is er gelegenheid om over je ervaringen te praten. Voorgesprek, klankmassage en nagesprek vullen samen een uur.

 

Klankschalen

Voor klankmassages gebruik ik uitsluitend Peter Hess®-klankschalen van therapiekwaliteit.

Er zijn verschillende typen klankschalen. Elk daarvan is afgestemd op een bepaald deel van het lichaam. De frequenties van je lichaam en van de schalen passen dus bij elkaar. Mensen zeggen wel eens dat  klankmassage op een 'reset' lijkt. Dat ervaar je als ontspanning.

 

Klank   

We ervaren allemaal het effect van geluiden. Dat kunnen liefelijke klanken van klankschalen zijn, zingende vogels, een kabbelend beekje maar ook de minder ontspannende geluiden van vliegtuigen of luide muziek. Alle geluiden hebben invloed op je  emoties en je welbevinden.